TV Alhijrah

TV Alhijrah

  • Country:

    @Malaysia
  • Publish date:

    5 years ago
  • Updated date:

    2 months ago
7.3
8 total

Rate this TV channel

Rating: TV Alhijrah4/5 (8 votes)
52
43
32
20
11

The description of TV Alhijrah

TV Alhijrah Live Streaming menyajikan siaran TV Alhijrah secara langsung melalui internet. Pengguna boleh menggunakan komputer peribadi, komputer riba, tablet mahupun telefon pintar yang mempunyai sambungan ke internet untuk mengakses TV Alhijrah Live Streaming.

Pelbagai rancangan menarik disediakan setiap hari untuk memenuhi citarasa pengguna dari pelbagai lapisan umur dan masyarakat. Di antara rancangan yang disediakan adalah Cinta Ilmu. Program ini bertemakan soal jawab tentang isu semasa serta kemusykilan agama. Program Cinta Ilmu ini dibahagikan kepada Cinta Ilmu Fiqh Syariah, Cinta Ilmu Celik Hadis, Cinta Ilmu Medan Fatwa, Cinta Ilmu Fiqh Wanita dan Cinta Ilmu Akidah & Falsafah.

Rancangan 30 Minit Ustaz Don pula merupakan kuliah interaktif yang dikendalikan oleh Ustaz Don Daniyal. Topik pengisian adalah terdiri dari pembelajaran bacaan Al Quran Al Karim (tajwid dan tadarus) dan bual bicara mengenai pelbagai isu berkaitan agama. Jalan Orang Mukmin pula adalah sebuah rancangan yang berkonsepkan kuliah fardhu ain . Ia bertujuan untuk mengajar dan memberi ilmu dalam keadaan berbeza dengan program-program agama sebelum ini.

Selain itu, program berbentuk bual bicara dapat disaksikan penonton melalui rancangan Assalamualaikum, Persepsi dan Pentas Dakwah. Majalah Islam pula adalah rancangan yang memaparkan kisah-kisah mengenai masyarakat Muslim, alam persekitaran, lokasi dan isu semasa dari perspektif Islam.

Bagi kaum Hawa, beberapa rancangan telah disediakan seperti Dr. Muhaya Dot Com, Menu Alam, Chef Ammar, Soal Wanita dan Al-Maraaya.

Bagi kanak-kanak pula, rancangan Little Tornandos, Crafty Kids Club , Zon Aulad, Misi Ady, Cloud Bread dan Pada Zaman Dahulu sesuai ditonton oleh mereka.

Reflections adalah sebahagian rancangan TV Alhijrah dalam Bahasa Inggeris. Reflections yang dihoskan oleh Imam Suhaib Webb menterjemahkan ayat-ayat Quran dengan topik yang relevan kepada umat Islam.

Fattabiouni adalah program yang mendedahkan sunnah-sunnah Nabi Muhamamd SAW selaras dengan gaya hidup masyarakat kini dengan cara yang ringkas dan padat. Siri Taman Syurga menampilkan pendakwah terkenal, Habib Ali Zainal Abidin Al-Hamid menyampaikan mutiara ilmu yang dipetik dari Al-Quran dan As-sunnah dengan diiringi bacaan Al-Quran dan qasidah.

TV Alhijrah, TV'lerinde ve web'e bağlı TV cihazlarında ÜCRETSİZ Over-The-Air yayın televizyon deneyimi sunan izleyicilere İnternet tabanlı bir televizyon ağıdır.

Live-TV-Channels ile çevrimiçi TV Akışlarını izleyebilirsiniz. Bunlar, ÜCRETSİZ, mobil uyumludur ve PC, dizüstü bilgisayar veya Mobil cihazlardan Chromecast'inize destek sağlar. Live-TV-Channels, bugün bilgisayarınızda televizyon izleyebilmenizi sağlar, Set üstü kutu gerektirmez, oturum açma gerektirmez.

En sevdiğiniz Malaysia ve diğer TV programlarınızı gerçek zamanlı olarak yayınlayabilirsiniz. Bu, yurtdışında yaşıyorsanız ve Malaysia TV'ye erişiminiz yoksa çok kullanışlıdır. Google Chromecast'iniz varsa, canlı TV yayınlarımızı TV'nize Live-TV-Channels 'nı da yayınlayabilirsiniz!

Eğer hassas kanallar için ararsanız, tüm kanallar için akarsu tam listesini bulacaksınız Internet TV web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Canlı Stream yayınıyla ilgili sorunlarla karşılaşırsanız, öncelikle ayrıntılı İzle Nasıl kılavuzunu kontrol edin. Ve en önemlisi, tüm web sitemizde bulabilirsiniz akışları tamamen ücretsiz - Internet bağlantısı tüm ihtiyaç olduğunu!

What's about

TV Alhijrah hakkında daha fazla bilgi, program rehberi ve gösteriler TV Alhijrah bulunabilir. Click here

Similar to TV Alhijrah

More From Malaysia TV channels

Comments